Haderslev skakklub modtager initiativpræmie

I forbindelse med DM og Dansk Skak Unions delegeretmøde i påsken har Haderslev Skakklub modtaget unionens initiativpræmie efter indstilling har Sydjysk Hovedkreds’ bestyrelse. I indstillingen var begrundelsen følgende:

Haderslev Skakklub har i en periode været et ikke helt atypisk eksempel på en dansk skakklub med stigende gennemsnitsalder og faldende aktivitetsniveau blandt medlemmerne. I stedet for at lade stå til er klubben nu i gang med at gennemføre en systematisk oprustning af ungdomsarbejdet. Med udgangspunkt i de tilbagevendende kommunemesterskaber i skoleskak tilbydes de elever, der har lyst til mere end skoleskak, eftermiddagsundervisning på flere niveauer af kompetente, voksne frivillige instruktører med henblik på integration i skakklubben. På kort tid er det lykkedes at skabe succeshistorier – både hvad angår motivation og fremskridt i spillestyrke, klubudvikling samt turneringsdeltagelse. På den måde kan Haderslevs initiativ blive model for andre klubber i hovedkredsen.

Per Hansen er den store drivkraft, der har gjort præmien mulig, så det var meget passende, at han som deltager i kandidatturneringen også selv kunne være til stede på delegeretmødet og modtage diplomet. Et stort tillykke til klubben og i særdeleshed til Per for det store arbejde og det udbytte, det har givet.

Du kan læse om Pers oplevelse af kandidatturneringen i et andet indlæg på hjemmesiden (link).

Lars Jørgensen
Formand Haderslev Skakklub.

Foto: Thomas Vestergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...