Kandidatturneringen

Jeg har tr√¶net ca. 4 timer pr. dag de sidste 5 uger op til turneringsstart. N√•r der skal k√łres over 300 km. for at spille et parti skak er ordet remis ikke med i mit ordforr√•d, jeg ville spille alle partier helt ud til sidste brik, jeg ville m√¶rke hvad de bedste juniorer i Danmark kunne og jeg gl√¶dede mig vildt til bare at spille kampskak mod de gode!

If√łlge Mads Boe var det en af de st√¶rkere kandidatturneringer og jeg m√łdte i f√łrste runde den senere vinder med sort og kom til at spille en uforberedt opstilling. √ėv!

Anden runde ogs√• sort denne runde mod Mogens Thuesen, der har v√¶ret meget t√¶t p√• billetten til landholdsklassen flere gange, blandt andet efter omkamp med Sune Berg. H√•rd n√łd! Det blev et utroligt sp√¶ndende parti hvor jeg havde klar fordel gennem n√¶sten hele partiet. Det endte efter h√•rrejsende forviklinger med en evig skak. Jeg f√łlte mig skuffet, men godt spillende!

3. runde hvid mod h√łjest ratede Riis med 2300 i rating. Jeg havde sms med S√łren Brautz aftenen inden og min melding var klar: ‚ÄĚJeg smadrer ham, for det her kender han overhovedet ikke!‚ÄĚ Efter 7 tr√¶k havde han brugt 40 min. Og efter 8 tr√¶k var han f√¶rdig! Computeren viser 99.3% n√łjagtighed. 1 ¬Ĺ af 3 mod 3 af favoritterne var en fin start!

4. runde blev et forrygende opg√łr, min modstander var godt forberedt fra mit parti i anden runde, og tr√¶kkende kom i hurtigt tempo. Jeg fik kongen op p√• e2 foran l√łberen p√• F1, men alt var forberedt. Jeg havde 2 muligheder for at vinde en officer uden at se det, men gik i stedet h√•rdt efter hans konge og endte med at tabe. Men sikke et slagsm√•l, det var vildt sp√¶ndende og jeg var i godt hum√łr p√• vejen hjem!

5. runde:

Mit d√•rligste parti. En velforberedt superskarp variant blev kludret v√¶k p√• v√¶rste m√•de med officer mere! √łv √łv √łv.

Det var skidt og gav mig anledning til at fortælle konen at jeg satsede benhårdt på at vinde de 2 sidste!

6. runde: igen hvid mod en velforberedt modstander, trækkene kom lynhurtigt efter hinanden.

I træk 9 afveg jeg fra 4. runde efter en tænkepause, og sammen med Hye har jeg set på det der kom. Modstanderen regnede forkert og et banalt springeroffer sendte ham ud over skrænten og springeroffer nr. 2 afgjorde sagen!

7. runde:

Atter en velforberedt ung modstander der spillede som computeren anbefaler og i tr√¶k 7 kom s√• Ld2 som man ikke bare lige finder ved br√¶ttet og slet ikke efter 5 sekunders bet√¶nkningstid. Jeg kendte udm√¶rket varianten efter timers forberedelse, men havde ikke lyst til at blive overrasket over en hjemmeforberedelse. Jeg byttede derfor tidligt dronninger og stod minimalt d√•rligere, men et par un√łjagtige tr√¶k fra modstanderen gav mig pludselig en klar gevinststilling. Desv√¶rre kludrede jeg atter og endte i et totalt uforudsigeligt springerslutspil, der dog var i balance trods minus bonde. Jeg var ude af stand til at bed√łmme stillingen, men kendte selvf√łlgelig den taktiske vending der afgjorde partiet. Jeg havde lagt op til den gennem flere timer! Men jeg kunne ikke f√• tr√¶kkene til at passe.

Endelig stod brikkerne rigtigt og da min modstander opdagede planen var det for sent. Med t√•rer i √łjenkrogene kunne han se en dronning indtage br√¶ttet. Skak er et brutalt spil og dette parti var som flere andre partier sk√¶mmet af grove fejl fra begge sider. I mine 7 partier fremkom der ikke et eneste remistilbud, vi ville alle k√¶mpe til sidste brik og mine beslutninger gennem hele turneringen bar pr√¶g af at jeg ved hver korsvej valgte den skarpe vej, det giver de sjoveste partier, men bidrager naturligvis ogs√• til flere fejl.

50% i det selskab er vel udm√¶rket, men der var stillinger til mere. Min store svaghed bestod i at jeg var elendig til at afg√łre partierne n√•r jeg var i fordel. Mine √•bninger holdt til geng√¶ld vand trods modstandernes forberedelser.

Alle partierne er offentliggjort under fanen: DSU.SKAK D.M. kandidatklassen.

Per Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *