Torsdagsholdet

Vi startede med gennemspilning af et parti, Petrosian-Belijavski, hvor Petrosian demonstrerede hvordan brikkernes v√¶rdi √¶ndrer sig l√łbende. Et meget vigtigt og interessant tema. F√łrst var den hvide hvidfeltede l√łber bedre end sorts ditto, derefter tilbageofrede han kvalitet p√• sorts d√•rlige l√łber for at f√• en stilling hvor l√łberen nu var bedre end sorts springer. Til sidst byttede han den bedre l√łber med springeren for at opn√• en stilling hvor hvids t√•rn var bedre end sorts passive ditto. Dronningerne skulle ikke byttes fordi hvids kongestilling i mods√¶tning til sorts var sikker. Brikkerne √¶ndrer l√łbende v√¶rdi. Tematiske og vigtige temaer i skak.

Vi var 13 til stede og alle fik oplyst at jeg holder både torsdag og mandag åben i hele sommerferien for dem der har tid! Alle ved ligeledes at vi spiller lynskak på gågaden i Haderslev 22. juni, samt en stor lynturnering 31. august i klubben. Bestyrelsen håber at se mange til generalforsamlingen på mandag, det er vigtigt.

 Lige nu mangler jeg faktisk nybegyndere, for alle spiller nu en fornuftig gang skak. Dejligt.

Kvalifikation til D.M. i skoleskak er f√łrst til oktober, men der h√•ber jeg at indfange en flok nye skakinteresserede b√łrn. Til geng√¶ld har jeg nu kig p√• et par debutanter til vores kommende klubturnering! Sp√¶ndende!

Der er således fortsat god aktivitet i klubben, det er vigtigt og jeg håber og tror det bliver afspejlet med deltagerantallet i næste klubturnering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *