Torsdagsholdet

Vi startede med gennemspilning af et parti, Petrosian-Belijavski, hvor Petrosian demonstrerede hvordan brikkernes værdi ændrer sig løbende. Et meget vigtigt og interessant tema. Først var den hvide hvidfeltede løber bedre end sorts ditto, derefter tilbageofrede han kvalitet på sorts dårlige løber for at få en stilling hvor løberen nu var bedre end sorts springer. Til sidst byttede han den bedre løber med springeren for at opnå en stilling hvor hvids tårn var bedre end sorts passive ditto. Dronningerne skulle ikke byttes fordi hvids kongestilling i modsætning til sorts var sikker. Brikkerne ændrer løbende værdi. Tematiske og vigtige temaer i skak.

Vi var 13 til stede og alle fik oplyst at jeg holder både torsdag og mandag åben i hele sommerferien for dem der har tid! Alle ved ligeledes at vi spiller lynskak på gågaden i Haderslev 22. juni, samt en stor lynturnering 31. august i klubben. Bestyrelsen håber at se mange til generalforsamlingen på mandag, det er vigtigt.

 Lige nu mangler jeg faktisk nybegyndere, for alle spiller nu en fornuftig gang skak. Dejligt.

Kvalifikation til D.M. i skoleskak er først til oktober, men der håber jeg at indfange en flok nye skakinteresserede børn. Til gengæld har jeg nu kig på et par debutanter til vores kommende klubturnering! Spændende!

Der er således fortsat god aktivitet i klubben, det er vigtigt og jeg håber og tror det bliver afspejlet med deltagerantallet i næste klubturnering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *