SGP i Varde

Næstsidste turnering denne sæson blev arrangeret af varde skakklub og det blev på alle måder en meget positiv oplevelse. Der var mange kompetente hjælpere til alle de dele der får sådan et arrangement til at fungere. Stor ros til Varde og slet skjult misundelse fra mig fra Haderslev!

Der deltog 47 spillere i alt, heraf kom de 14 fra Haderslev, altså ca. hver tredje. Det tal kunne(bliver) være højere, men jeg synes det ser fornuftigt ud. Ikke mindst i betragtning af at der var 2 nye fra Haderslev.

I skoleskakklassen havde vi 4 med. Anton Rasmussen, Anton Lang, og Nicklas som efterhånden er ved at sætte deres præg på torsdagsholdet. Jeg kan se at de bliver bedre og bedre, nu med 3-4 p af 7 alle 3.

Johannes Staarup så jeg første gang torsdag, men han sprang lige ud i det og med 1 ½ af 7 fik han trods alt en god oplevelse. Til efteråret er han klar til at yde mere modstand, men 4 af de 13 i klassen kom fra Haderslev.

Det antal håber(regner) jeg med vokser når vi tager fat på den nye turnering til efteråret.

4. klassen bestod af 10 spillere og her havde Haderslev 5 med. Ingen af de 5 tabte rating og Magnus vandt selvfølgelig! Jeg håber at han bliver rykket op i næste klasse snart så han får større udfordring!

Markus scorede en flot 2. plads så ligeledes til lykke!

Nicholas fik acceptable 4 men det er han selvfølgelig ikke tilfreds med, men både han, Andreas og Nis, fortsætter snart med at score meget bedre. Spillestyrke kommer i spring, men det gør utålmodigheden ikke!

Willads B. Jørgensen er en ny 14-årig spiller på torsdagsholdet, og jeg havde mine store spekulationer om hvor han skulle placeres. Jeg satte ham forsigtigt til 1350 i rating for vi har næsten ikke været sammen. Det endte med at han scorede 3 p i 2-3. klassen og steg fra 1350 til 1391 i rating. Kæmpe succes for mig at jeg ramte rigtigt med et skud i tågen, men først og fremmest et kæmpe til lykke til ham selv med den fornemme debut!!

 Der er langt imellem at vi får nye medlemmer ind i klubben med den styrke og især bliver det spændende at følge ham i klubturneringen.

Jeg er så småt ved at gennemtænke hvilke åbninger der passer til ham, den slags tager tid, men bare vent!

M og 1. klasse var slået sammen og her var vi 4 fra klubben. Allan fik som så ofte for lidt ud af det mod svagere modstandere og det koster, han ville score lige så meget mod 1900-2000 folk og så ville han ikke stå med minus 30 i rating. Jacob mangler at deltage i flere turneringer, men han endte dog med at vinde lidt rating til nu 2027 i hurtig rating, men han var den eneste der slog Kim Skaanning, det har jeg aldrig selv prøvet trods utallige seriøse forsøg! Jeg håber vi ser Jacob meget mere i turneringerne fremover!

John Sørensen endte med 2 1/2 af 7 og stadig 1775 i rating. Han er en man godt kan slå sig på, han spiller bedre nu end for et par år siden og for os der har mere end 2000 i rating skal han ”bare” slås hver gang, men det er ikke let!

Min egen præstation er jeg tilfreds med. Et koncentrationssvigt kostede dyrt i 4. runde, men jeg spillede mange gode partier og noterede dem alle, det plejer også at koste, men selv med et par minutter tilbage var jeg på højde med situationen, især sidste runde mod Kim Skaanning var et spændende parti, hvor slutstillingen bestod af 2 konger på brættet!

Haderslev markerede os atter som den klub med flest deltagere og det mønster agter jeg at fastholde!

Det administrative med planlægningen skal forbedres, jeg har brugt sedler til børnene som jeg har sørget for at de stopper ned i lommerne så mor finder dem når bukserne skal vaskes. Det skal fremover gøres pr mail og planen for hele sæsonen skal på bordet meget hurtigere fremover.

Men atter en god dag i skakken tegn og med meget stor og god opbakning fra forældrene er det med optimisme jeg ser fremad!  

1 Kommentar on “SGP i Varde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...