Skæbneskak

2. division, Haderslev 1 – SK68 3 6-2

Det var i søndags, at vi kunne slukke ethvert håb om forbliven som divisionsklub, hvis vi ikke vandt stort. På besøg kom SK68 III en klub med ca. 40 mesterspillere, men der var kun en enkelt mesterspiller med på holdet som normalt for SK68 III.

Jan Garbrecht (S) – Martin Knudsen 1 – 0

Jan fik med de sorte brikker hurtigt et udviklingsforspring. Selvom c- og d-linjen hurtigt blev åbnet, så var der aldrig tvivl om resultatet.

Carsten Hansen (H) – Noah Paludan ½ – ½

Carsten valgte en solid opstilling mod kongeindisk. På et tidspunkt var det muligt at vinde en bonde på d6 ved afbytning af løberen på G2 mod at sort fik placeret sin løber på F3. Det er ifølge computeren risikofrit, men det havde jeg ikke lyst til at prøve på denne vigtige dag. Derefter var stillingen gensidigt solid og meget lige, hvorfor jeg tilbød remis.

Per Hansen (S) – Morten Lyck Hansen 1 – 0

Per var den spiller, der var sidst færdig. Per var dog den spiller der først startede et hulemandsangreb ved at spille G5 foran egen konge. I første omgang gav det ikke noget. I træk 30-40 fik modstanderen i den grad lov til at løbe med snøren, men kort efter tidskontrollen kunne Per hive torsken i land, da modstanderen ikke forsvarede sig korrekt efter et springeroffer på F4. Per har nu 6 af 6 og det er spændende om vi ser ham i landholdsklassen næste år eller på vores 1. bræt med over 2100 i rating!

Allan Hye (H) – Jonas Bek Knudsen 1 – 0

Allan spillede ligesom Carsten en solid opstilling mod kongeindisk. I modsætning til Carsten forbedrede han dog sin stilling træk for træk og den udspillede modstander tabte på tid i træk 21!

Jacob Buris Andersen (S) – Lasse Andreas Ramsdal 1 – 0

Uden tvivl det parti med de mest originale stillinger. Lasse havde med hvid først en Springer dernæst en Løber stående på C8 i længere tid. Til gengæld havde Jacob et sort Tårn på F2, der vogtede Tårn H1 og Konge G1. Det viste sig efterfølgende, at Jacob havde godt styr på partiet og vandt.

Ole Trøst Poulsen (H) – Gert Medom Madsen ½ – ½

Dagens korrekte parti. Der blev byttet en række brikker i de åbne linjer. Ole havde måske fortsat de mest aktive brikker og afslog remis, men der var ikke noget at gøre.

Kai Christian Bjørnskov (S) – Christian Korsgaard 1 – 0

Kai har genvundet formen. Efter en start med 0 af 3 har han vundet de sidste 3 partier. Dagens parti var et rigtigt lærebogsparti. Først fik modstanderen en isoleret bonde, der blev byttet brikker af, modstanderen fik hængebønder, dernæst en ensom isoleret bondepige på C6, der blev holdt i hånden af løbermor på B7, men ingen udsigt til en til forvandlingsprins. Kai spillede uden om disse to brikker og vandt til sidst løberen med en lille kombination.

Mikkel Stephensen (H) – Christian Sejersen 0 – 1

Mikkel’s modstander fik hurtigt ofret på H2 med løberen. Der var ikke noget kongeangreb, men til gengæld fik modstanderen afviklet til et vundet slutspil, hvor Mikkel ikke havde nogen chance.

Næste gang er det mod Herning. Vores forbliven i divisionen bliver afgjort i denne kamp, som vi ikke må tabe. Herning er et stærkt hold, men vi har alligevel indtil videre lavet flere bræt og match points. Vi har haft en fin sæson bortset fra kampene mod Fredericia og Springeren og en skuffende indsats med de sorte brikker på bræt 2.

Links:

https://holdskak.skak.dk/TeamTourPairing/Details/?pairingId=12827&teamTournamentGroupId=433

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *