Årets første træk!

Af Nicholas Olesen

Igen i år arrangerede Herning skakklub deres populære hurtigskakturnering” årets første træk” hvor 3 af Haderslevs juniorer deltog: Markus, Nicholas og Nis.

I basis 7 deltog Markus og Nis, der trods deres beskedne ratingtal spiller langt bedre! Det blev for alvor vist da Markus scorede flotte 6.5 af 7 og en førsteplads. Markus var godt spillende i alle partier og var aldrig i de helt store problemer. Ratingtallet siger nu 1175, stadig alt for lidt, men vi er på rette vej.

Nis scorede 3.5 af 7 hvilket var lidt under forventet. Hans åbninger især er blevet virkelig gode. Så vidt jeg kunne se stod han fornuftigt i hvert eneste parti, rigtig flot!

Han var også den eneste til at tage p. fra usårlige Markus. Han spiller dog stadig en smule for hurtigt men udover det er der tale om kæmpe fremskridt og han er et helt andet sted om et halvt års tid.

Jeg selv spillede i basis 5 mod god modstand. Jeg scorede 3 af 7 hvilket jeg slet ikke er tilfreds med siden jeg undervejs stod til væsentligt mere. I parti nummer 5 finder jeg en korrekt ofring jeg regnede på i et stykke tid hvorefter min modstander spillede et rigtig skidt træk, men jeg var så fokuseret på den variant jeg havde kigget på, at jeg missede en mat i 4. Og endte med at tabe partiet, dumt!

Noget positivt kan jeg dog tage med, jeg kom klart bedst ud af åbningen i 6 af de 7 partier.

Alt i alt en rigtig god og hyggelig turnering for Haderslev drengene der allesammen har vist fremskridt og for dem er der kun en vej og det er fremad. Næste turnering bliver SGP i Varde hvor jeg håber at se mange fra Haderslev.

1 Kommentar on “Årets første træk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *