A-rækken Haderslev 2 – Springeren 2 5-1

6. runde 29.01.24

Med afbud fra både Christian og Poul, men med Ole og Kai som reserver, var det et forstærket hold, der tog imod Springeren 2 mandag aften. Det blev da også en forrygende aften.

Gert på bræt 5 vandt sit femte parti i træk, idet han slog Hans N. Paulsen med sort i en Caro-Kann. Hans spillede hurtigt, men Gert fik tidligt lejlighed til at lægge tryk på dronningefløjen. Efter 30 træk opgav Hans, da Gert slog en springer med dronningen, og hvis han slog tilbage, mistede han et tårn.

Børge vandt på bræt 3 over Kim Broksø ligeledes med sort. Efter en stille åbning, afviklede spillerne til et slutspil med to løbere til Børge mod to springere. Børge manøvrerede fint, indtil modstanderen lavede en afgørende fejl.

Kort efter tog John remis på bræt 4 i en lige stilling.

Lars vandt med hvid over Lars P. Hansen på 6. brættet efter en lige åbning. Efter sorts 15. e5 lignede det et bondetab til hvid, da bonden ikke kunne slås uden at miste en officer. Lars J. fandt dog en vej ud, der endte med at vinde en kvalitet for bonden. Sorts brikker stod dog fint, så det var svært at komme igennem, men hans to officerer (løber og springer) havde kun få bevægelsesmuligheder. Efter at have aktiveret sin konge, lavede sort en afgørende fejl og mistede springeren, hvorefter han opgav.

Ole tog remis med sort på 1. brættet mod Jens I. Madsen efter et relativt langt men lige parti.

Til sidst sad Kai med hvid på bræt 2 i et langt parti i en lukket stilling mod Jan Rosenberg, hvor Kai havde en bonde i overskud. Jan begyndte efterhånden at komme i tidsnød, mens Kai stille og roligt manøvrerede rundt, ofrede en bonde for et angreb. Selvom Jan kæmpede forbilledlig, måtte han til sidst ofre sit tårn og løb lidt efter tør for dronningeskakker, hvorefter slaget var tabt. Solidt spillet af Kai.

Vi må nu afvente resultatet mellem Fredericia 3 og Varde 2, men vi ligger dog lunt i svinget inden sidste runde, hvor vi møder Vojens 1, mens Fredericia 3 møder Evans 3 i fællesrunden i Kolding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *