Grand prix turneringen i Varde!

Vi var 3 afsted og det er alt for få. Vel er Varde et stykke væk men en dag i hyggelige rammer, hvor vi beskæftiger os med det der interesserer, er altid positivt.

Mest positivt er det dog at mens de andre skoleskakspillere i Haderslev var forhindret kunne Jan Madsen og jeg byde Frede Vognsen velkommen til hans f√łrste turnering.

De 100 km til Varde tilbragte Jan og Frede p√• bags√¶det med l√łsning af skakopgaver p√• ‚ÄĚlichess‚ÄĚ. ‚ÄĚN√• den er nem nok, vi giver bare skakken. √Öh nej han kan parere med at, og s√•.‚ÄĚ

2 mennesker i hver deres del af livet og som aldrig har set hinanden sidder pludselig i samme univers og taler sammen som om de havde kendt hinanden altid. Fantastisk, det er det skak kan, vi i klubberne har bare været for langsomme til at opdage det!!!

Vi fik 7 point og da det sammenlagt viser det at det ku v√¶re lidt bedre. Jeg eksperimenterede med nye √•bninger, Jan er ikke tilfreds og Frede fik 2 point mere end jeg havde lovet at han ville f√• p√• forh√•nd. Jeg siger altid at de m√• regne med 0 point i deres f√łrste turnering og dermed kan de levere et bedre resultat end forventet.

Succesen var i hus!

Da vi kom retur til klubben og havde f√•et v√¶kket Frede fandt jeg s√łrme en medalje til ham i vores skab.

Her er der grund til eftertanke hos klubberne.

En ting er at man ikke vil give medaljer hver gang i alle årene der kommer, det har jeg forståelse for. Men når en dreng på 11 år

deltager for f√łrste gang, betyder s√•dan en medalje alts√• noget nu og om 50 √•r! Jeg synes man skal registrere hvem der deltager for f√łrste gang, for det kr√¶ver mod og opbakning at deltage f√łrste gang. Og give den medalje!

‚ÄĚHvordan ved man hvem man skal spille imod, hvilken farve skal jeg have, hvor er toiletterne, hvem betaler jeg de 50 til, hvorfor skal jeg spille mod en der er 3 hoveder h√łjere end mig‚ÄĚ

Det er et stort arbejde at arrangere s√•dan en turnering, men det gik godt i Varde. Det med medaljerne er ikke kun jer den er m√łntet p√•. Vi skal alle t√¶nke p√• det her!

Per Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *