Syd grand prix vejle

Vi kom kun 4 afsted fra Haderslev og det er meget færre end håbet. Men en meget positiv ting skal fremhæves: Rasmus Østerby, som jeg kun har haft i skoleskak 2 gange var frisk og havde en rigtig god dag. 2. p og en masse erfaring rigere i skoleskakklassen. Han er en af 3 nye på torsdagsholdet og han bliver en god skakspiller. Bare vent!

Det jeg ser, er fornuftige opstillinger, brikkerne kommer ud, der bliver rokeret og om 3-400 løste taktik opgaver på ”liches” så blander han sig i toppen. Han lytter når vi analyserer!

Jeg håber på 4-5 juniorer mere ved næste stævne og næste år 10-15 nye. Det er underliggeren af målet.

I næste uge beskriver jeg i et indlæg her på ”bondefangeren” hvad jeg bygger håbet på!

Jespers tro på egne evner slår aldrig fejl. Jeg har lykkelig glemt hans udsagn i bilen på vej til Vejle om hans mulige chancer i 10 lyn mod Magnus Carlsen, men turneringen i Vejle viste ingen tegn på at Carlsens trone vakler. Jeg forsøger at lokke ham (altså jesper) med til lyn D.M. langfredag og har lovet at tage billeder af ham når han sidder blandt de sidste 4 på den fornemme scene i finalen.

Jeg håber, men med hensyn til tro er det en anden sag.

Jesper var en af de stærkeste lynspillere i Danmark for 30 år siden men at forbedre sig/holde spillestyrken er, ja nogen siger umuligt, når man bliver ældre.

En stor triumf for Jesper var det dog at han lige fik sneget sig op over Per Hansen i hurtigskak, så den brøler jeg lavede i 2. runde i en klar gevinststilling kostede mig mere end bare et P.

Jan Madsen håbede til det sidste at han kunne få en præmie for hans tredjeplads for spillere under 1900, men 3 p af 7 er for lidt til at der er noget at juble over. Jeg ved det for jeg endte også på 3, dog ikke færre end John Rødgård, som jeg dog havde et spændende parti mod med sort. Jespers 4 p. var nok til at ende på 6 rating point mere end mig, og det lyder ikke som noget særligt, men det er det…

Første billede viser Rasmus lige før hans allerførste parti i skoleskakklassen.

Andet billede viser at det ikke er størrelsen det kommer an på! Bemærk!! Rasmus har rokeret meget, meget langt. Kongen står faktisk på B1 så det er et billede der bliver guld værd om 5 år!

Per Hansen

inden 1. runde
Sidste Parti samler altid tilskuere – her fra 1. runde
Kantinen som altid under kontrol i vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *