Haderslev skakklubs fremtid!

I universitetsbyerne i Danmark kommer der nye hold studerende ind på universiteterne hvert år, heriblandt skakspillere, der siver ind i skak klubberne som en naturlig selvfølge. Mange bliver efter endt uddannelse boende i de samme byer, og spiller i de samme skakklubber.

I Haderslev skakklub er det ikke situationen. Skal vi vende vores udvikling (afvikling) er der kun en mulighed, men til gengæld en oplagt en af slagsen. Vi skal selv uddanne potentielt nye medlemmer som findes på skolerne. Skak nyder i disse år stor positiv opmærksomhed af flere gode grunde som vi alle kender. Men snak og store uindfriede planer gør ingen forskel. Jeg fortalte på klubbens møde før jul, at jeg ville kontakte samtlige skoler i kommunen med henblik på at gøre skoleskakholdet torsdag synligt. Jeg sagde ved den lejlighed at det ikke var sikkert jeg hørte fra dem, men, at de til gengæld ville høre fra mig.

Det bør være skolerne der river og flår i klubberne for at høre hvad vi kan gøre for at få flere til at spille skak! Sådan er det ikke, men hvis bjerget ikke kommer til Moses, må Moses komme til bjerget!

(Jeg håber citatet er korrekt)

Karl Posselt hjalp mig med oplysninger på folk der i denne forbindelse var interessante at kontakte!

Mange tak, Karl!

Jeg startede ved Laila Brummer der er fritidskonsulent i Haderslev kommune. Mødet med hende resulterede i at jeg

nu er oprettet på platformen ”skole i virkeligheden”

Hermed kan samtlige skoler i Haderslev kommune kontakte mig med henblik på decideret skak undervisning af børn i skoletiden.

Jeg har foreløbig bundet mig i 6 måneder af 2-3 timer. Kommer der 2 skoler på banen tager jeg dem begge to.

Derfra er vejen kort over til Lembckesvej 7 torsdag eftermiddag, og derfra videre til Haderslev skakklub.

Jeg har aftalt møde med Birgitte Iversen fra kommunen på mandag kl. 10, med henblik på at udarbejde en appetitvækker på nettet vedr. skak undervisning på skolerne.

Haderslev kommune kører i øjeblikket ligeledes et forsøg med dansk skoleskak for skoletrætte teenagere. Det er et landsdækkende initiativ og i Haderslev er det Lene Bitsch Bierbaum der leder initiativet. Hende har jeg været til møde med mandag i uge 4, for at tilbyde et sideløbende, decideret skak træningsforløb til de unge, da skoleskak som sådan ikke er egentlig skaktræning.

Vi havde et rigtig godt og positivt møde og hun og jeg aftalte, at jeg stiller mig til rådighed i det omfang der er interesse for det blandt de unge mennesker.

Mange vil, når de når teenageårene få andre interesser, men vi skal kunne sige at vi har gjort hvad vi kunne.

Der er eksempler på, at tidligere skoleskakspillere dukker op efter nogle år, så det her har også betydning på sigt.

Om initiativet lykkes, om det bliver en succes, kan jeg ikke give et kvalificeret svar på.

Jeg har til gengæld et godt bud på hvor fremtiden fører Haderslev skakklub hen hvis vi intet gør!

Den viden erhverver man sig lettest ved at se på antallet af spillere i vores klubturnering i en by med 22000 indbyggere.

Ærlig talt, det her kan og skal vi gøre bedre!

I forbindelse med alle disse tiltag skal jeg til lønforhandlinger med kommunen og mit ufravigelige krav lyder på 1/2 liter vand pr. løbende undervisningstime og ingen undervisning bededag, da jeg der skal deltage i Nordres bededagsturnering i skak !!


Per Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *