Haderslev skakklubs fremtid!

I universitetsbyerne i Danmark kommer der nye hold studerende ind pÄ universiteterne hvert Är, heriblandt skakspillere, der siver ind i skak klubberne som en naturlig selvfÞlge. Mange bliver efter endt uddannelse boende i de samme byer, og spiller i de samme skakklubber.

I Haderslev skakklub er det ikke situationen. Skal vi vende vores udvikling (afvikling) er der kun en mulighed, men til gengÊld en oplagt en af slagsen. Vi skal selv uddanne potentielt nye medlemmer som findes pÄ skolerne. Skak nyder i disse Är stor positiv opmÊrksomhed af flere gode grunde som vi alle kender. Men snak og store uindfriede planer gÞr ingen forskel. Jeg fortalte pÄ klubbens mÞde fÞr jul, at jeg ville kontakte samtlige skoler i kommunen med henblik pÄ at gÞre skoleskakholdet torsdag synligt. Jeg sagde ved den lejlighed at det ikke var sikkert jeg hÞrte fra dem, men, at de til gengÊld ville hÞre fra mig.

Det bÞr vÊre skolerne der river og flÄr i klubberne for at hÞre hvad vi kan gÞre for at fÄ flere til at spille skak! SÄdan er det ikke, men hvis bjerget ikke kommer til Moses, mÄ Moses komme til bjerget!

(Jeg hÄber citatet er korrekt)

Karl Posselt hjalp mig med oplysninger pÄ folk der i denne forbindelse var interessante at kontakte!

Mange tak, Karl!

Jeg startede ved Laila Brummer der er fritidskonsulent i Haderslev kommune. MĂždet med hende resulterede i at jeg

nu er oprettet pĂ„ platformen ”skole i virkeligheden”

Hermed kan samtlige skoler i Haderslev kommune kontakte mig med henblik pÄ decideret skak undervisning af bÞrn i skoletiden.

Jeg har forelÞbig bundet mig i 6 mÄneder af 2-3 timer. Kommer der 2 skoler pÄ banen tager jeg dem begge to.

Derfra er vejen kort over til Lembckesvej 7 torsdag eftermiddag, og derfra videre til Haderslev skakklub.

Jeg har aftalt mÞde med Birgitte Iversen fra kommunen pÄ mandag kl. 10, med henblik pÄ at udarbejde en appetitvÊkker pÄ nettet vedr. skak undervisning pÄ skolerne.

Haderslev kommune kÞrer i Þjeblikket ligeledes et forsÞg med dansk skoleskak for skoletrÊtte teenagere. Det er et landsdÊkkende initiativ og i Haderslev er det Lene Bitsch Bierbaum der leder initiativet. Hende har jeg vÊret til mÞde med mandag i uge 4, for at tilbyde et sidelÞbende, decideret skak trÊningsforlÞb til de unge, da skoleskak som sÄdan ikke er egentlig skaktrÊning.

Vi havde et rigtig godt og positivt mÞde og hun og jeg aftalte, at jeg stiller mig til rÄdighed i det omfang der er interesse for det blandt de unge mennesker.

Mange vil, nÄr de nÄr teenageÄrene fÄ andre interesser, men vi skal kunne sige at vi har gjort hvad vi kunne.

Der er eksempler pÄ, at tidligere skoleskakspillere dukker op efter nogle Är, sÄ det her har ogsÄ betydning pÄ sigt.

Om initiativet lykkes, om det bliver en succes, kan jeg ikke give et kvalificeret svar pÄ.

Jeg har til gengÊld et godt bud pÄ hvor fremtiden fÞrer Haderslev skakklub hen hvis vi intet gÞr!

Den viden erhverver man sig lettest ved at se pÄ antallet af spillere i vores klubturnering i en by med 22000 indbyggere.

Ærlig talt, det her kan og skal vi gþre bedre!

I forbindelse med alle disse tiltag skal jeg til lÞnforhandlinger med kommunen og mit ufravigelige krav lyder pÄ 1/2 liter vand pr. lÞbende undervisningstime og ingen undervisning bededag, da jeg der skal deltage i Nordres bededagsturnering i skak !!


Per Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *