2. division, gruppe 3, 4. runde

Fredericia I – Haderslev 6-2 

1. Johnny Harboe – Jan Garbrecht – 1 

2. Rasmus Østergård – Per Hansen 1 

3. Lars D. Sørensen – Allan Hye 1 

4. Hans Ulrik Christensen – Jacob Buris 1 

5. Søren Rix – Ole Trøst Poulsen x 

6. Jens Chr. Hansen – Kai Bjørnskov x 

7- Henning B. Jensen–John D. Sørensen 2 

8. John Marcussen – Benjamin Pedersen 1 

En slem afklapsning, hvor vi indtil sidste time før tidskontrollen stod til 4-4. Men så gik næsten alt galt. Jan fik på bræt 1 med de hvide brikker pænt spil mod Johnny Harboe, der ofrede dronning for tårn og springer og kompliceret spil. Her gik Jan for en gangs skyld helt forkert og valgte en variant, der tabte en officer, som han kunne have fået igen, men han turde ikke og blev savet over.  

Lige så slemt gik det på bræt 2 for Per, der i en Caro-Kann lignende stilling mistede kontrollen og blev stillet overfor 2 tårne på 7. række. De slags går galt. 

Ved bræt 3 så det godt ud for Allan, men en svækkelse af centrum og kongefløjen gav sort gode chancer, som han udnyttede skånselsløst.  

Ved bræt 4 kom Jacob solidt ud fra åbningen og havde totalt lige spil, da han fik den dårlige ide at spille sin dronning hen på feltet d2, hvor den absolut ikke havde nogen fremtid, men tværtimod var i fare for at blive fanget. Det kostede en bonde, og trods forbitret modstand måtte Jacob efter 60 træk opgive kampen.  

Ved bræt 5 kom Ole i fordel og erobrede en sund bonde. Vi øjnede point, men da Ole i et slutspil med tårn og ulige farvede løbere på hver side byttede tårne, var der ubønhørlig remis. Surt show. 

Også ved bræt 6 fik vi for lidt Kai havde med skarpt og opfindsomt spil i sicilians fået gevinststilling, men i den afgørende fase valgte han blandt gode varianter forkert og måtte skyndsomst tage imod modstanderens remistilbud. 

Først på bræt 7 var vi lidt begunstiget af Fru Fortuna. John havde spillet en fin stilling frem og stod til at vinde en god bonde. Han gik med vilje ind i en variant, hvor sort tilsyneladende ville vinde et tårn – men da modstanderen ville høste, kom der en skak imellem! En morsomt point. 

Endelig havde Benjamin ikke styr på sin skotske variant. Efteranalyserne viste endda, at han vist med et springeroffer på f2 var kommet i gevinststilling, med han fortsætte for passivt, mistede en bonde og måtte ned i slutspillet 

Øvrige resultater: 

Skanderborg – Viby 2½-5½ 

Herning – Evans   5 – 3 

Springeren – Varde 5½ – 2½ 

Stillingen efter 4. runde: 

1.Viby 20 p, 8 MP 

2. Fredericia II 19½p, 7 MP 

3.. Skanderborg II 17½p, 5 MP 

4. Springeren 17 p, 4 MP 

5. Haderslev 15½p, 5 MP 

6. Evans 2 15 p,   2 MP 

7. Herning 14½ p,2 MP 

8. Varde 10 p,  0 MP 

Næste runde spilles den 29. februar hjemme mod Evans II. 6. runde er mod bundproppen Varde og sidste runde hjemme – samlet stævne – mod Skanderborg. Det giver vel en pæn midter placering – formentlig efter de førende 3 hold. Skal vi opad, skal vi have mere træning, flere stærke spillere – vi har dem jo! – de er bare passive og mere kampvilje. 

Kai Bjørnskov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *