SGP 2023-2024.

Af Per Hansen.

De 7 turneringer er nu afsluttet og der er procentvis mange flere juniorer med hvilket er både glædeligt og nødvendigt. Mange af de unge kommer faktisk fra Haderslev skakklub og denne sidste turnering var ingen undtagelse, vi stillede med 26 % af det samlede antal deltagere, trods kun 2 seniorer.

Esbjerg stod for det praktiske og de fortjener stor ros for afviklingen af turneringen hvor alt kørte på skinner!

I skoleskak klassen havde vi 4 med og her klarede Nicklas sig bedst med 5 p. Han er blevet bedre den sidste måned og er god til at lytte når jeg fortæller ham noget. Næste sæson bliver han rykket op i hovedturneringen!

Christian Frøkær fik 2 1/2 p og her er trænerens råd: Løs opgaver på ”lichess”

Johannes er ny på holdet men endte på fine 3 p. Jeg er ved at arbejde med ham så han får rokeret hver gang. ”roker eller tab” er en af sætningerne de efterhånden kender om torsdagen!

Anton Emil Lang overrasker mig mange gange med de ting han ser, næste gang er han også med i hovedturneringen! De 3 point han fik er for lidt, men bare vent til efteråret, han bliver god! 8 år.

3+4 klasse var slået sammen og her havde vi 7 med.

Willas er ny, men har markeret sig med et ratingtal på ca.1400. Jeg har ikke haft så meget tid sammen med ham endnu, men det får jeg og derefter bliver han spændende at følge. Åbningerne er ikke på plads endnu, men det kommer de! 4 p og en 6. plads ud af 18 deltagere er godkendt! Han vandt over Nicholas samt en modstander på 1549, så han bliver spændende at følge fremover.

Markus spillede en skidt turnering, men 3 point er ikke et decideret dårligt resultat. Det svinger, sidst var han god!

Johan med 2 point gik det til gengæld værre, men der vil altid komme svingende resultater for os alle.

Nis var med 3 point heller ikke prangende, men heller ikke rigtig dårlig. Hans åbninger skal styrkes, det har vi/jeg en plan for!

Nicholas spillede en fin turnering, tabte kun til Willas, et par halve for meget kostede en topplacering, men han var med god grund tilfreds med resultatet, det samme er jeg, en 4. plads blandt 20 deltagere er godkendt. Nicholas er entusiastisk, vild med skak, og et kæmpe plus for vores klub. Han og jeg skal efter påske mødes en dag for at spille 100 lynpartier mod hinanden, det bliver spændende!

Magnus Kortbæk fik 5 1/2 p uden nederlag og en 2. plads. Til gengæld var han samlet vinder når vi lægger alle 7 turneringer sammen. Magnus spiller aldrig en decideret dårlig turnering, han er en formidabel lynspiller, løser mange og svære opgaver uden besvær.

Et danmarksmesterskab i lynskak taler ligeledes for sig selv. Når mesterspillere spiller lyn mod Magnus er det ikke en given ting at man bare vinder, og i hvert fald ikke uden videre.

Andreas fik 3 1/2 p, og jeg kæmper stadig en kamp med ham for at få ham til at forstå at han er bedre end han selv ved! I 4. runde slog han en spiller med 1455 i rating, og når jeg ser ham spille, synes jeg det ser vældig godt ud. Andreas er en typisk spiller der lige pludselig bliver meget bedre. Han løser ikke opgaver nok til at tage springet opad. Man bliver ikke god uden at yde en indsats, sådan er det!

Løs opgaver, Andreas og alle i andre!!

Af seniorer deltog kun Allan Hye og Per Hansen.

Allan spillede en rigtig god turnering, startede med 3 af 3 hvorefter han tabte til turneringens højest ratede Johnni Veng. 5 runde måtte han i fordelagtig stilling acceptere en remis mod turneringens senere vinder Adrian Thorsen. Nederlaget mod en 1700 rating spiller i 6. runde kostede en topplacering. Allan er bedst mod stærke modstandere, men en fin turnering og en 4. plads er godkendt.

Jeg har kun kandidatturneringen ved DM i påsken i hovedet lige nu, jeg mangler nu sidste uge af 4 med de hvide åbninger, 3-4 timer pr dag, derefter har jeg 3 ugers forberedelse med de sorte, stadig 3-4 timer pr dag, hvorefter det går løs 26. marts.

Mit erklærede mål i Svendborg er at spille nogle interessante, spændende partier mod stærke modstandere. Jeg tager gerne chancer, vil spille spillet, og har ikke ordet remis med i mit ordforråd når det går løs i påsken.

Jeg er viking: Enten kommer man hjem med sit skjold eller også kommer man hjem sit skjold!

Jeg sluttede i Esbjerg med 5 af 7 og en 3. plads. Vandt mine 3 hvide partier, heraf et fint parti mod Johnni Veng, tabte med sort mod Adrian, et spændende parti der kunne være gået begge veje. Jeg tabte også et sort mod Ole Bønnelykke, et rigtig hundeslagsmål, dårligt åbningsvalg, men et spændende parti. Ole er god i de taktiske stillinger!

Jeg noterer nu alle partier i turneringen og glæder mig til at gense dem sammen med computeren.

For Haderslev skakklub har denne sæsons SGP turneringer været en stor succes, vi har stillet med ¼ af samtlige deltagere, og intet tyder på at vi ikke kommer med endnu flere de næste turneringer, det er i hvert fald mit mål.

Jeg havde på forhånd regnet med at det ville koste mig selv nogle point på grund af det administrative, men det har ikke været tilfældet. Det er tværtimod skønt at drage en samlet flok afsted fra Haderslev. Jeg glæder mig allerede til efteråret når den nye turnering starter op!

Mange af dem der får deres debut i disse turneringer, er de samme som vi ser i klubturneringen senere, tingene hænger sammen.

1 Kommentar on “SGP 2023-2024.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...