Travl uge.

Af Per Hansen.

Jeg var tirsdag på besøg i ”kløften” hvor jeg på 2 timer skulle fortælle om skak blandt 9.-10. klasse elever der ikke var skakspillere. Jeg startede med at vise mat med dronning og derefter med tårn. Derefter en lille opgave der demonstrerede en passant. Vi skulle også have på plads at springeren faktisk må hoppe over andre brikker.

Rokaden brugte jeg også lidt tid på.

Jeg viste derefter et parti fra starten hvor jeg løst fortalte om udvikling, centrum, rokade, bindinger.

Jeg talte lidt om adrenalinen i kroppen under partiet, og endte med at sammenligne skak med de andre interessante ting livet byder på, men hvor det interessante også er det sværeste som kræver meget øvelse. Jeg synes selv vi kom omkring mange spændende ting og en lærer har faktisk en søn der gerne vil spille skak, så jeg håber vi er et par stykker mere på torsdag.

Her skal jeg i øvrigt på besøg på hærvejsskolen et par timer hos en 3. klasse inden turen går til Lembkesvej.

Jeg synes selv jeg er blevet rigtig god til at sætte mat med konge og dronning mod konge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...