Holdkamp Haderslev- Skanderborg 6 1/2 – 1 ½

På grund af ny struktur med mange nedrykkere i denne sæson var der begrænset tro på at vi kan gøre os gældende som andet end nedrykker. Ikke mindst efter 1. runde hvor vi, som vi plejer, tabte stort til Fredericia!

Sejren her kom i hus på solidt spil, fight, held, og de 3 ting følges tit ad! Samt en reserve der viste stor styrke!

Jan Garbrecht stillede sig med sort solidt op og afventede om modstanderen forløb sig, men det var han for klog til, remis! Jeg føler Carsten er bedst når han stiller sig solidt op og afventer fejl fra modstanderen, men da de ikke kom, blev den halve en realitet uden at pulsen kom op, det var to meget korrekte partier.

Jeg stillede mig bare op med sort, men var indstillet på at spille til sidste brik. En gevinst blev overset efter jeg havde fået tårnene ind, og de efterfølgende afviklinger betød at stillingen var lige efter computerens mening, men vi spiller jo ikke mod en maskine, men mod en modstander af kød og blod, og en grov fejl betød et helt P. Heldigt? Ja, men man opsøger heldet ved at blive ved i stedet for at modtage den remis jeg blev tilbudt ret hurtigt.

Allan spillede/spiller virkelig godt og efter samme recept som mig, pres og bliv ved, 1 point. Som i mit parti viste løberen sig bedst i det lange løb mod springeren. Det gælder ikke altid, på torsdagsholdet er det et tilbagevendende tema, hvornår og hvorfor er den ene brik bedre end den anden?

Kai spillede også rigtig godt i denne runde og en fiks, men relativ banal kombination afgjorde sagen. Fint!

Mikkel spillede en elegant kombination, hvor der desværre var et hul i beregningen, men da modstanderen ikke holdt hovedet koldt vandt det minsandten!

Vi var vist flere der mente at John Sørensen stod noget presset med en rigtig dårlig løber, men det holdt tilsyneladende let remis.

Endelig kom danmarksmester i lyn, Magnus Kortbæk ind på 8 bræt og med den beskedne pointhøst de sidste 4 brætter har præsteret indtil nu i år var det et kærkomment pust til holdet. Han formåede at rode partiet ind i en taktisk forvikling hvor han trives som en ål i mudder!

Stillingen var ikke vundet men det troede modstanderen, så han opgav!

Vi ligger nu nr. 5, men med meget få p. op til toppen, og da de andre tophold mødes i januar/februar, kan vi se frem til en meget spændende afslutning. Intet er afgjort endnu!

Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *