Magnus Kortbæk Danmarksmester – opfølgning

Med danmarksmesterskabet til Magnus i lynskak er hegnspælene flyttet i forhold til hvor Haderslev skakklub står lige nu og det giver samtidig inspiration til andre på torsdagsholdet om at man kan forbedre sig, hvis man bruger den tid det kræver. Magnus var en af de første jeg trak til side og fortalte ham, at for at forbedre sig skulle han møde en modstander der ville slå ham 20-0, hver torsdag, men det måtte han acceptere, hvis han ville blive bedre. Jesper Kjærgaard sad klar og spillede mod 2 modstandere ad gangen, 3 m plus 2 sek. lyn, rørt brik, fuld fokus på at ingen skulle vinde et eneste parti mod ham på noget tidspunkt. Magnus hader at tabe, der ligner han Jesper på en prik, så hvem er bedre til at tage snakken med Magnus eller Johan når nederlagene sviger?  Det har givet resultater, og ikke kun for Magnus. Der er mindst 6 på torsdagsholdet der mangler det allersidste stykke før de slår igennem. De afgørende partier om at komme til D.M. stod mellem Magnus og Johan og det var 2 forrygende partier. I de indledende puljer scorede Haderslev spillerne 24-0 mod de øvrige modstandere ogmed Søren Brautz og Jesper på plads om torsdagen er jeg sikker på at tingene fortsat udvikler sig i den rigtige retning.

Min opgave nu består i at få flere ind på begynderholdet for med den struktur er der plads til mindst 30 børn torsdag eftermiddag.

Måske skal vi tænke på 3 klasser i klubturneringen for at alle møder jævnbyrdig modstand om kort tid.

SGP er en helt ideel turneringsform, dels fordi det består af 7 selvstændige turneringer og dels fordi der er en skoleskak klasse for nybegyndere. Det er socialt set et fremragende tiltag hvor vi lærer hinanden at kende

 Jeg håber at vi kommer mange afsted fra Haderslev allerede på lørdag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *