SGP Løgumkloster

Med Vagn Lauritzen som arrangør, var det en let sag for mig at fortælle alle i klubben, at det ville blive en rigtig god turnering, og da det samtidig skulle foregå i ”munkenes sovesal” på Løgumkloster slotskirke var de ydre rammer perfekte!

Mit mål var og er fremover at Haderslev skakklub skal stille med flere deltagere end nogen anden klub i hovedkredsen, både i skoleskakklassen og i den ordinære turnering. Vi blev 46 i alt, heraf kom de 12 fra Haderslev. Silke og Nis blev syge lige op til start, ellers ville vi have stillet med 30% af samtlige deltagere.Det er et o.k. resultat, men ikke i forhold til hvad der er mit mål!

I skoleskakklassen har jeg haft deltagerne 3 torsdage, men alligevel blev Nicklas Lange nr. 4-5 med 4 p. i hans første turnering. Flot!!! Christian Frøkær og Anton Lang, begge 3 ½ p. af 7 Flot!!
Lillebror Oscar Frøkær, 6 år 2 ½ p. Hold da op!! Han forklarede mig i øvrigt at grunden til at han svækkede sin kongestilling, var at når fjenden kom, ville han flygte med kongen til D. fløjen, hvor bønderne stod som de skulle! Suverænt! 4 torsdage mere så brager de igennem lydmuren!

I hovedturneringen var det en af torsdagsholdets første turneringer på lige fod med erfarne skakspillere og det blev en øjenåbner i forhold til hvad der kræves. Det jeg så, var jeg tilfreds med. Specielt havde jeg lejlighed til at følge Andreas i et sindsoprivende tidnødsdrama hvor jeg efterfølgende kølede ham af i frisk luft. Det kræver erfaring at være part i et tidnødsdrama, og den får man kun ved at møde bedre modstandere end en selv! Det gjaldt over hele linjen, Nicholas var millimeter fra mod langt bedre spillere, Johan slog en med 400 rating p. mere og vandt dermed en rating præmie, Magnus spiller med om DM titlen næste weekend, men generalprøven var ikke noget særligt. Frede fik også noget erfaring, men alle havde en god dag!

Af voksne var John godt spillende og tabte kun til turneringsvinderen og altid farlige Hans Valdemar. John vandt næsten 100 rating point og endte på 1775 samt rating præmie!
Jeg følte mig godt spillende og var normalt hurtigt færdig. Jeg startede med 4 af 4 og mødte dernæst favoritten Carsten Bank Friis. Trods sort fik jeg presset ham hårdt efter en hurtig udligning, men tog så mod et remistilbud i en stilling jeg under ingen omstændigheder kunne tabe. Dumt.
Ikke mindst i betragtning at jeg i næste runde skulle møde Henning Skaanning der altid vinder disse turneringer. Det blev en alvorlig nedtur, han er godt nok en svær modstander der altid får spillet ind i ukendt farvand, ser alt det taktiske, og er dygtig til at udnytte de muligheder tidsnøden giver.
En smule medvind havde jeg dog også undervejs, det regnede ikke i Haderslev lørdag eftermiddag og der var ingen tyveknægte!!! I Johns bil på udturen opdagede jeg at jeg havde glemt min telefon i bilen, men da vi kom retur, opdagede jeg at jeg havde glemt mobilen på bilen!!

Jeg klovn troede jeg skulle køre og blev forvirret under afgang.
Jeg lærer børnene på torsdagsholdet at ”F” på brættet betyder forbudt, rør ikke den bonde i åbningen, nu har jeg så lært, at en bil ikke er et skrivebord på den hårde måde!

På torsdag skal vi for øvrigt se de første træk i Samisch varianten i kongeindisk for at forstå hvornår man må røre F. bonden og hvorfor!
Lørdag 18/11 2023 blev atter en rigtig god dag for Haderslev skakklub og jo flere turneringer af den slags vi deltager i jo stærkere bliver fundamentet for klubbens fremtid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *