Torsdagsholdet!

Der var en hel del syge så vi var kun 12 ialt inkl. Søren og mig.

Til gengæld var pigerne i overtal for første gang på begynderholdet! Silke, Ellen og Clara! Vi er startet med reglerne, mat med dronning og tårn. Med det på plads er vi så småt begyndt at tale om principperne i åbningsfasen, herunder rokadens betydning. Nu er vi så kommet til næste fase, nemlig de mest almindelige tårnslutspil, her er der 15 opgaver man skal løse, plus forskellige matter i bunden. Tårnene fortsætter vi med på næste torsdag og går derefter over til at kigge nærmere på springerne. Alle øvelserne består af opgaver som indeholder de typiske manøvrer, det bruger vi ca.en time på. De lidt sværere af slagsen kalder jeg kokosnødder. Når man har set den slags flere gange, bliver det rutine at lede efter mønstrene. Efterfølgende kommer bondeslutspillene, kongen, løberne, dronningerne. Med de moduler er det ingen problem at nogle ikke kommer hver gang, for de fortsætter bare hvor de slap sidste torsdag. Jeg giver ikke løsninger på opgaverne fra mig uden at de har arbejdet med tingene selv.

Clara kunne ikke forstå at der ved den første opgave stod Kh1, for brættet går jo kun til H! Fin indgang til gennemgang brættets indretning og notering!

Efter en time spiller vi mod hinanden og efter de 3 første gange kan jeg nu se en tydelig fremgang i kvaliteten!

Magnus er deltager i D.M. denne weekend og han fik lige de sidste 5 partier med i tasken med åbninger han ikke var helt skarp på. Det bliver spændende at følge.

Dagens seddel til baglommen var en invitation til SGP i Kolding 2. december. Jeg håber vi kommer mange fra Haderslev skakklub!

Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...