Torsdagsholdet!

Der var en hel del syge s√• vi var kun 12 ialt inkl. S√łren og mig.

Til geng√¶ld var pigerne i overtal for f√łrste gang p√• begynderholdet! Silke, Ellen og Clara! Vi er startet med reglerne, mat med dronning og t√•rn. Med det p√• plads er vi s√• sm√•t begyndt at tale om principperne i √•bningsfasen, herunder rokadens betydning. Nu er vi s√• kommet til n√¶ste fase, nemlig de mest almindelige t√•rnslutspil, her er der 15 opgaver man skal l√łse, plus forskellige matter i bunden. T√•rnene forts√¶tter vi med p√• n√¶ste torsdag og g√•r derefter over til at kigge n√¶rmere p√• springerne. Alle √łvelserne best√•r af opgaver som indeholder de typiske man√łvrer, det bruger vi ca.en time p√•. De lidt sv√¶rere af slagsen kalder jeg kokosn√łdder. N√•r man har set den slags flere gange, bliver det rutine at lede efter m√łnstrene. Efterf√łlgende kommer bondeslutspillene, kongen, l√łberne, dronningerne. Med de moduler er det ingen problem at nogle ikke kommer hver gang, for de forts√¶tter bare hvor de slap sidste torsdag. Jeg giver ikke l√łsninger p√• opgaverne fra mig uden at de har arbejdet med tingene selv.

Clara kunne ikke forst√• at der ved den f√łrste opgave stod Kh1, for br√¶ttet g√•r jo kun til H! Fin indgang til gennemgang br√¶ttets indretning og notering!

Efter en time spiller vi mod hinanden og efter de 3 f√łrste gange kan jeg nu se en tydelig fremgang i kvaliteten!

Magnus er deltager i D.M. denne weekend og han fik lige de sidste 5 partier med i tasken med √•bninger han ikke var helt skarp p√•. Det bliver sp√¶ndende at f√łlge.

Dagens seddel til baglommen var en invitation til SGP i Kolding 2. december. Jeg håber vi kommer mange fra Haderslev skakklub!

Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *