SGP i Fredericia

1. omgang af 7 og Haderslev var repræsenteret med 7 af de 54 spillere der deltog. Da der for de fleste var tale om deres 1. turnering havde jeg lidt kvaler med at placere dem i de rigtige klasser. Det måtte ikke være for nemt og de skulle heller ikke falde helt igennem første gang. Omvendt træner de alle seriøst og har vist en spillestyrke de sidste måneder så jeg turde lade dem springe skoleskakklassen over og gå direkte ind blandt spillere med mange års erfaring. Ingen faldt igennem!

Eliott deltog for første gang uden at vi har trænet specielt meget.

En debut med en score på 5 af 7 og kun et nederlag siger vist alt.

Flot, og jeg mindes ikke at set en bedre debut. Om et par turneringer er han også væk fra skoleskakgruppen og klar til hovedturneringen.

I 4. klasse havde vi 5 med. Andreas Runge fik 2 ½ p, men læg mærke til navnet, han træner seriøst benhårdt med taktiske opgaver og vi arbejder lige nu med åbningerne. Han suger viden til sig, og bliver spændende at følge. Ingen skoleskakklasse til ham!

Frede kan slå de bedste i klassen og jeg er imponeret over de opgaver han løser som den naturligste ting i verden!

 Han lagde ud med at slå Nicholas, så pas på derude!

Magnus gik gennem turneringen uden nederlag som kun en spiller mere præsterede i turneringen. Magnus er en af dem der spiller lyn med Jesper hver torsdag, så reglerne om rørt brik er rutine. Magnus er en ambitiøs ung mand der gnister når det ikke lige går hans vej, og han er en af dem der pludselig kommer med raketfart. Her skal vi have kigget lidt på hans åbninger og slutspil der bringer ham det næste stykke.

Han endte på en delt 1. plads, så raseriudbruddet udeblev trods alt.

Nicholas der spillede remis med Børge i klubturneringen sidste mandag med sort er ligeledes særdeles seriøs med skak. Han er den der sætter fest og farver på om torsdagen, men han er også en af dem jeg kobler sammen med Søren Brautz, og da han er god til at lytte, er det uundgåeligt at han om få år er et helt andet sted.

Lillebror Markus har haft stort udbytte af torsdagene. Hans oprindelige hang til usunde gambitter har jeg brugt mange kræfter til at få pillet ud af ham og da det nu er lykkedes, viser han sig som en rigtig god spiller der som Nicholas spiller mange turneringer rundt omkring. Han udfordrer mig tit i lyn og det gør vi noget mere ved fremover. De gange vi har spillet har vist at han er taktisk stærk og undervurderer ham, indkasserer man et nul.

 Vi har med andre ord en gruppe af unge mennesker der med garanti vil berige vores klub i årene der kommer.

Jeg deltog i M klassen og fik 4 1/2 p.

Jeg tabte til nr. 1 med 2400 i rating og 2, men begge partier var forrygende spændende og blev afgjort på marginalerne. Jeg begik ingen af mine ellers kendte brølere og følte mig godt spillende.

Næste gang håber jeg at vi runder 12 unge spillere fra Haderslev i turneringen plus de gamle medlemmer.

Det begynder at ligne noget!

Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...