Fredericia hurtigskak

Kristi himmelsfarts dag tog det unge trio Markus, Nicholas og Nis til Fredericia for at spille i deres hurtigskak turnering. 

Nis og Markus spillede i 4. Klasse og havde en fantastisk turnering. Nis endte på en 7 plads ud af de 20 deltagere med 4/7 point. Han havde kun et parti hvor han hele spillet stod i underkanten, men alle andre 6 spillede han rigtig flot skak. Nis er en af dem der meget snart og meget pludseligt skyder op i rating. Hans ratingtal siger nu 1128 efter han de 27 han indkasserede her.

Markus startede ærgeligt ud ved at tabe til en af favoritterne i første kamp, selvom han stod rigtig godt. Men som altid var det ikke noget der slog ham ud overhovedet og endte med at kører modstanderende ned en efter en. I sidste runde skulle han møde ratingfavoritten Leif Kristoffersen der også havde 5/6. Markus valgte en solid åbning og kom godt ud af den og idet jeg træder ind i lokalet for at se partiet ofrer Markus dronningen! Efter modstanderen slå dronningen får Markus rigtig meget komposition i form af et tårn og 2 lette. Lidt efter kom jeg ind igen og Markus er i er slutspil hvor han har 1 tårn og 3 lette mod 2 tårne, som han sikkert vinde. Markus endte med at vinde turneringen med 6/7 selv efter han tabte første runde, på ærgelig vis, hvilket viser man ikke skal lade noget slå sig selv ud. Markus’ forståelse af skak er virkelig ved at blive fremragende og det skulle ikke overraske mig hvis han også snart står med 1500+. Han står nu med 1272 efter de 140 hans indkaserede her.

Til sidst var der mig der spillede i basis 3. 

Det var slet ikke min dag, jeg scorede kun 3,5/7 hvilket præcis var min forventede scorer. Alle mine 3 tab var på dumme overseelser der kunne være undgået hvis jeg havde kigget bedre efter…… Den remis jeg fik skulle jeg nok også have kørt hjem i et svært slutspil. Mine 3 sejre til gengæld er jeg godt tilfreds med. Jeg vandr mit første parti på at ofre min springer der kunne slås af 4 forskellige brikker og alle resulterede i et tab af dronningen. Andet parti vandt jeg i et fuldstændig remis slutspil med uligefarvede løbere, hvor han gik forkert og jeg fil udnyttet det. Mit sidste parti i 7 runde var enormt spændende. Vi kom ind i konge-indisk (jeg spillede hvid) og fik hurtigt god aktivitet på dronningefløjen, men jeg har svært ved at udnytte det. Vi ender med at bytte alle de tunge brikker og begge løbere så vi sidder med 2 springere tilbage og 5 bønner hver. Hvilket jeg fik vunder uden problemer siden hans springere var så passive at jeg til sidst fil hugget hans bønner og lavet en dronning. 

Alt i alt er jeg ikke tilfreds med min turnering overhovedet, jeg udnyttede ikke mine chancer særlig godt. Til gengæld er jeg mere end tilfreds og stolt over de 2 “unges” resultat. De spillede kampskak hvert eneste parti og spillede rigtig flot. Jeg er sikker på at fremtiden er lys for dem i skak.

Nicholas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *